Zaak 'Zoutman' volgende week op de agenda

24-08-2012 09:48

Volgende week donderdag (30 augustus) zal de tuchtcommissie van de KNVB de zaak rondom IJsselmeervogels trainer Jan Zoutman inhoudelijk gaan behandelen. Zoutman kreeg vorige week zaterdag de rode kaart gepresenteerd van de scheidsrechter omdat hij commentaar op de leiding had en het veld in liep. Vervolgens deelde hij een beuk uit aan assistent van Dijk en werd de wedstrijd op sportpark Oosterwei een klein kwartier stilgelegd.
Het moment waarop van Dijk zijn onbesuisde actie deed kwam uiterst ongelukkig. Amper een week nadat de KNVB meedeelde dat het niet perse zwaarder, maar zeker gerichter gaat straffen bij excessen. Hangende het onderzoek kreeg Zoutman al een schorsing opgelegd. Hij mag geen trainingen leiden en ook niet plaatsnemen op de bank bij de Vogels.
Vermoedelijk gaat Zoutman een langdurige schorsing tegemoet. Iets wat nog wel eens vervelende gevolgen voor zijn positie zou kunnen hebben. De vraag is maar of IJsselmeervogels niet op zoek wil naar een nieuwe trainer als Zoutman lang weg moet blijven.