Zes minuten van totale onmacht luistert verlies van Jodan Boys in

29-08-2012 07:59

Jodan Boys speelde gisteren in de derde ronde uit bij fc Lisse. Voor Jodan Boys een teleurstellende avond. Na een slechte eerste helft en een periode van zes minuten waarin totale onmacht overheerst, komt fc Lisse op een riante 3-0 voorsprong. Uiteindelijk speelt Jodan Boys een betere tweede helft, maar verder terug komen dan de 3-1 werd het niet meer.

 

Het was gisteren gezellig druk op sportpark ter Specke. Zo'n 800 toeschouwers, waarvan er een kleine 100 uit Gouda waren meegekomen genoten van het avond zonnetje in Lisse. Patrick Akerboom startte vandaag met dezelfde basiself als afgelopen zaterdag, toen er met 3-5 van Noorwijk gewonnen werd. Osvaldo de Pina ontbrak nog steeds wegens een voetblessure en ook Kees Graafland was er niet bij vanwege zijn huwelijksreis. Verder waren Erwin van der Klis (schorsing), Gino Mulder (doet nog ritme op bij het 2e), Diego Liefden (knie) Mitchel Heerkens (nog bij het 2e) en Mick van der Kaa (knie) nog afwezig bij de selectie.
Verder staat Marvin Straver vandaag onder de lat. Hij wisselde vandaag voor het laatst met Michael de Leeuw af zodat Patrick Akerboom na vandaag definitief kan beslissen over zijn eerste keuze onder de lat.
Ondanks het feit dat Jodan Boys met dezelfde elf spelers start als afgelopen weekend, oog de ploeg zenuwachtig vanaf de start. Het is daarom niet gek dat fc Lisse sterk kan beginnen en na ruim vijf minuten spelen al de eerste kansen krijgt. Het eerste schot van Lisse is nog niet echt heel gevaarlijk. De bal gaat ruim over het doel van Marvin Straver. Nog geen minuut later krijgt Lisse weer een grote kans. Ditmaal gaat de inzet van Fokkema echter voorlangs en over de achterlijn.
Jodan Boys lijkt gewaarschuwd en zoekt in de beginfase zelf ook de aanval. Na de eerste tien minuten die duidelijk voor fc Lisse waren, lijkt Jodan Boys terug te komen in de wedstrijd. Een afstandsschot van Mo Bellahcen kan ternauwernood door keeper de Vries uit de hoek getikt worden.
Toch komt Lisse er af en toe gevaarlijk uit, en als er weer eens aan de noodrem getrokken moet worden door de verdediging, krijgt Lisse op de rand van het strafschopgebied een vrije trap. Gelukkig blijkt deze vrije trap nog een eenvoudige prooi voor Marvin Straver.
Verder heeft fc Lisse in de eerste 25 minuten het betere van het spel. De verdediging van Jodan Boys laat af en toe steekjes vallen en vooral Maarten Cieremans kan zijn man vaak niet bijbenen. Ook kiezen veel spelers slecht positie, waardoor er grote gaten vallen aan de rechterkant van het veld, precies waar Cieremans het zo moeilijk heeft. Ook Marvin Straver oogt zenuwachtig. Bij een aanval van Lisse, waarbij de bal iets te diep gegeven wordt, schiet Straver de bal in paniek helaal verkeerd en over de zijlijn. In de afgelopen tien minuten is voor Jodan Boys het enige wapenfeitje een corner geweest, die niks opleverde.
Lisse ruikt de angst bij Jodan Boys en weet hier na ruim 25 minuten van te profiteren. Kevin Weijers zet de Lissenaren met een kopbal op voorsprong en laat Straver kansloos. Totale paniek regeert inmiddels bij Jodan Boys. Wederom zet Lisse een snelle aanval op en na nog geen twee minuten na de openingstreffer, komt Lisse op 2-0 door Mo Messaoud. Diezelfde Messaoud mag drie minuten later de 3-0 achter zijn naam schrijven. Marvin Straver staat, werkelijk waar, te slapen en laat te bal over zich heen schieten.
De supporters van fc Lisse zijn door het dolle heen aangezien een 3-0 voorsprong binnen 35 minuten iets is wat ze niet vaak meemaken. Vooral na de matige seizoensstart kwam dit ook voor hun overwacht. Voor menig Jodan Boys supporter zat de schrik er nog goed in. De ploeg was kansloos en leek af te stevenen op een grote nederlaag. Velen zullen zich nog de wedstrijd Zwaluwen '30 - Jodan Boys (7-0) uit het seizoen 2009/2010 herinneren.
De Lissenaren blijven druk zetten op het doel van Straver en de verdediging moet veelvuldig in actie komen. Gelukkig weet Mark Veerman vijf minuten voor tijd de 4-0 te voorkomen. Marvin Straver twijfelt weer bij het uitkomen en is hierdoor te laat. Veerman zit er gelukkig nog tussen en kan de bal tot corner verwerken. De Jodan Boys supporters zijn muisstil en kijken allemaal naar het scorebord. 'Nog even volhouden Boys', klinkt het af en toe langs de zijlijn.
Jodan Boys haalt de rust gelukkig zonder verdere tegendoelpunten. Lisse gaat comfortabel aan de thee en Patrick Akerboom heeft een hartig woordje te spreken met zijn spelers.

 

Na rust gaat Patrick Akerboom in eerste instantie verder met dezelfde elf spelers als in de eerste helft. Wel gaan Peter Graafland en Adil Akanaoui warmlopen.
Ook in de tweede helft blijven de Lissenaren in de beginfase de bovenliggende partij. Jodan Boys komt zelfs nog goed weg als scheidsrechter Karremans een handsbal in het eigen strafschopgebied wegwuifd. Na bijna een kwartier spelen, waarin Jodan Boys iets terug komt in de wedstrijd, zonder zelf nog echt grote kansen te creeeren, gaat Akerboom voor het eerst wisselen. Tim Roggeveen mag het veld verlaten. Voor hem komt Adil Akanaoui in de plaats. Vlak na deze wissel komt Jodan Boys eindelijk weer eens gevaarlijk in het strafschopgebied. De bal komt in de klust bij Thomas Verheijdt, die met zijn rug naar het doel staat. Hij legt kort af op Ahmed Ali, die geen moment twijfelt en hard langs de verdedigers in het doel schiet. Jodan Boys is weer iets terug in de wedstrijd.
Jodan Boys weet uit deze treffer weer wat kracht te putten en zoekt weer veelvuldig de aanval. Iets wat niet geheel zonder gevaar is aangezien fc Lisse er zo nu en dan gevaarlijk uit komt.
Maar Jodan Boys valt aan en Remco de Rijk is één van de weinige spelers die het niveau bij vlagen haalt. Wederom gaat hij via de rechterkant snel richting de achterlijn en geeft de bal voor. Helaas heeft keeper de Vries dit doorzien en kan hij de bal eenvoudig uit de lucht plukken. Niet veel later herhaalt de Rijk dit opnieuw. Echter dit keer gaat hij zelf het strafschopgebied in, in plaats van voor te geven. Zijn schot in de hoek, kan nog ternauwernood tot corner verwerkt worden door de Lisser sluitpost. Vanuit de corner die volgt is Jodan Boys wederom gevaarlijk. Ahmed Ali legt weer aan om te schieten, maar zijn inzet gaat via een verdediger achter. De corner die hieruit volgt is echter totaal ongevaarlijk, waardoor Lisse weer mag gaan opbouwen.
Met nog iets minder dan een kwartier spelen mag Peter Graafland zijn opwachting in de Topklasse gaan maken. Graafland, die een jaar lang niet speelde in het eerste elftal omdat hij het een jaartje rustiger aan deed met voetbal, moest het vuur doen ontbranden bij Jodan Boys. Hoewel een kwartier misschien een beetje te kort is om over zijn spel te oordelen, was zijn invalbeurt niet slecht. Een aantal keer kon hij snel opkomen richting de achterlijn, iets wat we enkele jaren geleden veelvuldig zagen bij Peter.
In de slotfase van de wedstrijd loopt ook Jeroen Borsboom warm, hij wordt echter niet meer ingebracht door Patrick Akerboom. Vorige week kwam Borsboom er nog wel aan te pas in het laatste kwartier, toen wist hij vlak voor tijd Jodan Boys de veilige 3-5 te bezorgen.
De aansluitingstreffer kwam er helaas niet meer. Hoewel Ahmed Ali (schot over) en Mo Bellahcen (schot in de handen van de keeper), nog kansen hadden.
Jodan Boys verliest dus de eerste wedstrijd in de Topklasse en blijft op zes punten steken. Op de ranglijst zakt Jodan Boys twee plaatsen naar de vierde plaats.
 

Katwijk blijft met negen punten aan kop, gevolgd door HHC Hardenberg met zeven punten en Rijnsburgse Boys met zes. Door de verrassende uitslagen van gisteren zijn Scheveningen en DETO Twenterand iets dichter bij Jodan Boys gekomen. Scheveningen won voor het eerst (4-2 van Genemuiden) en DETO won verrassend met 1-4 bij Spakenburg. Capelle heeft inmiddels de rode lantaarn in handen na het 1-5 verlies tegen Rijnsburgse Boys. Ook Noordwijk schoot niet veel op met de 4-4 tegen HHC Hardenberg. Zij staan met twee punten op plaats 15.

 

Komende zaterdag zal Jodan Boys er mentaal weer moeten staan tegen Kozakken Boys, dat gisteren met 4-0 klop kreeg tegen Barendrecht. Beide teams hebben dus een slechte avond recht te zetten.
Bij Jodan Boys zijn dezelfde spelers als gisteren wederom niet inzetbaar op Erwin van der Klis na. Verder zal het niet vreemd zijn dat Patrick Akerboom na gisteren definitief de keuze op Michael de Leeuw heeft laten vallen.
Laten we hopen dat de supporters zich massaal begeven naar sportpark Oosterwei om 'de Boys' een hart onder de riem te steken, zodat de drie punten in Gouda blijven!
 
Statistieken wedstrijd:
28-08-12: fc Lisse             - Jodan Boys            3- 1  ( 3-0 )
Doelpunten:  26 Kevin Weijers              59 Ahmed Ali
             28 Mo Messaoud
             31 Mo Messaoud
Gele kaart:  -
Rode kaart:  -
Toeschouw.:  800
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Maarten Cieremans, Jesse Kok (76' Peter Graafland),
                       Ahmed Ali, Mark Veerman, Bram van Loon,
                       Tim Roggeveen (58' Adil Akanaoui), Leroy Brank, Thomas Verheijdt,
                       
Remco de Rijk, Mo Bellahcen.