Zoutman tot 1 december geschorst

31-08-2012 13:23

Jan Zoutman is door de tuchtcommissie van de KNVB tot 1 december 2012 geschorst. Dit is de uitspraak nadat Zoutman gisteren voor de tuchtcommissie moest verschijnen.

Jan Zoutman krijgt de straf naar aanleiding van het duw incident met assistent scheidsrechter van Dijk in de wedstrijd Jodan Boys - IJsselmeervogels. Na de drinkpauze (i.v.m. het warme weer), was Zoutman het niet eens met het feit dat de scheidsrechter door wilde spelen zonder drie spelers van IJsselmeervogels die hun slidingbroekjes uit moesten doen. De reden hiervan was dat ze een andere kleur hadden dan de bovenbroekjes. Zoutman kreeg rood nadat hij het veld in liep en duwde vervolgens in het tumult de assistent om.

Nadat donderdag de scheidsrechter, assistent, Jan Zoutman en functionarissen van beide clubs aan het woord kwamen bij de tuchtcommissie, heeft deze dus besloten om Zoutman een functie ontheffing op te leggen. Hierdoor kan Zoutman wel andere functies binnen de club verrichten en ook binnen de KNVB. Ook mag hij de trainingen van IJsselmeervogels weer leiden. Zoutman zal dus de totale eerste seizoenshelft vanaf de tribunes moeten toekijken bij wedstrijden van de Vogels. Verder krijgt Zoutman ook nog een boete van € 225,00.
De tuchtcommissie acht overigens niet bewezen dat Zoutman zich schuldig maakte aan ernstig beledigende en/of bedreigende taal richting de wedstrijdleiding. Ook werd het incident aangemerkt als niet buitensporig excessief, waardoor de straf nog meevalt.

Trainer Zoutman liet weten de uitspraak misschien wel fair te vinden. Zoutman en/of IJsselmeervogels hebben nog zes werkdagen de tijd om bezwaar aan te tekenen. Vermoedelijk zal hier geen gebruik van gemaakt worden aangezien de KNVB het incident niet als buitensporig excessief beoordeeld heeft en de kans op verlaging van de straf nihil is.