Zwak Jodan Boys sleept toch nog gelijkspel uit het vuur

03-12-2011 17:34

Jodan Boys heeft vandaag in eigen huis wederom niet weten te winnen. Dit keer was hekkensluiter Zwaluwen '30 het struikelblok. Osvaldo de Pino en Mo Bellahcen wisten de eer voor Jodan Boys te redden nadat Cisse de bezoekers met twee doelpunten op voorsprong had gezet.
Op een herfstachtige dag met veel regen en een aantal afgelaste wedstrijden, waarvan één in de Hoofdklasse A begon Jodan Boys aan de westrijd zonder de geblesseerde Remco de Rijk, maar met Maarten Cieremans die met een masker speelde vanwege zijn gebroken neus. De eerste helft was er één om snel te vergeten. Slechts enkele kansen aan beide kanten waren de hoogtepunten in de eerste helft, waarbij de kans van Sander van Gool na bijna 20 minuten nog de beste was. Zijn inzet ging net naast.

Na rust betraden dezelfde elf spelers van Jodan Boys het veld. Jodan Boys zette al snel aan en kreeg na vier minuten spelen een goede kans. Een voorzet van Sander van Gool werd net gemist door Kees Graafland. Zwaluwen '30 begreep dat Jodan Boys wakker geschud was in de rust door Patrick Akerboom en zette gelijk de tegenaanval in. Dit resulteerde al gelijk in een doelpunt voor de bezoekers. Jermain Heldoorn zette Zwaluwen '30 op voorsprong.
Jodan Boys leek lamgeslagen in deze situatie aangezien ze net iets beter waren gaan spelen. Zwaluwen '30 merkt al snel dat bij Jodan Boys de hoofdjes iets liet hangen en maakte hier dankbaar gebruik van. Vijf minuten na de 0-1 was het Bas Cisse die de bezoekers een doelpunt schonk.
Na bijna een uur spelen werd Kees Graafland gewisseld. Daniel da Cruz kwam voor hem in het veld. Na deze wissel ging Jodan Boys weer volop in de aanval en zakte Zwaluwen '30 in. Uit een vrije trap van Osvaldo de Pina maakte Jodan Boys uiteindelijk de aansluitingstreffer. Niemand raakte de bal nog waarna hij verdween in de hoek.
Met nog iets minder dan een kwartier spelen zette Jodan Boys wederom een aanval op. Na een overtreding op een Jodan Boys speler ging Mo Bellahcen door met het spel. Waarschijnlijk dachten alle spelers van Zwaluwen '30 dat iemand van Jodan Boys de bal wel uit zou spelen, maar het tegenovergestelde was waar. Hierdoor kon Bellahcen aanleggen en bracht de stand op 2-2.
Jodan Boys probeerde hierna nog de 3-2 te maken echter door het gebrek aan een goede afronding en het remmen van het spel door Zwaluwen ging dit niet meer lukken.

Na een zwakke eerste helft van beide kanten en een slechte periode van Jodan Boys in het eerste kwartier in de tweede helft wist de ploeg van Patrick Akerboom dus een blamage te voorkomen door toch nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Gelukkig lieten ook de directe concurrenten van Jodan Boys punten liggen. Zo speelden Huizen en Ter Leede gelijk. Wist Quick Boys niet verder te komen dan 1-1 bij Voorschoten '97 en verloor Bennekom uiteindelijk thuis van DOVO met 1-2. Jodan Boys blijft hierdoor op de tweede plaats staan in de Hoofdklasse A, één punt achter Huizen en één punt voor op Quick Boys, dan nu op de derde plaats staat. Bennekom volgt Jodan Boys toch nog op de voet met twee punten achterstand. Zwaluwen '30 blijft voorlopig op de laatste plaats staan, mede door het feit dat de wedstrijd SDC Putten - Young Boys was afgelast.


De volgende competitiewedstrijd voor Jodan Boys is op zaterdag 10 december. Dan gaat Jodan Boys op bezoek bij Quick Boys in Katwijk. Laten we hopen dat Jodan Boys de draad weer kan oppakken in deze uitwedstrijd. Statistisch gezien zou dit weer een overwinning kunnen opleveren.

Statistieken wedstrijd:
03-12-11: Jodan Boys           - Zwaluwen '30          2- 2  ( 0- 0)

Doelpunten:  60 Osvaldo de Pina             49 Jermain Heldoorn
             77 Mo Bellahcen                54 Bas Cisse
Geel:        Jesse Kok                      Michel Bos
             Sander van Gool
Rood:        -
Toeschouw.:  450
Opstelling Jodan Boys: Michael de Leeuw, Maarten Cieremans, Jesse Kok (73' Bram van Loon),
Mark Veerman, Ahmed Ali, Osvaldo de Pina, Gino Mulder, Leroy Brank,
Sander van Gool, Kees Graafland (58' Daniel da Cruz), Mo Bellahcen.